Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Een weide met een brievenbus. Net alsof de koeien in de weide vaak papieren boodschappen moeten ontvangen. Een brief van een andere koe uit een weide verderop? Het is deze wat rare combinatie die ons opviel, een foto is snel gemaakt…

Net zoals de telefooncel uit het landschap is verdwenen, verdwijnen langzaam maar zeker de brievenbussen, de rode voor de vertrekkende briefwisseling, maar ook deze voor de aankomende. We ontvangen steeds minder klassieke post. Uiteraard dit parochieblad. Soms een brief om te melden dat we in de toekomst geen brieven meer zullen krijgen, het zal elektronisch verlopen, of je meewil of meekan, is van geen tel. De maatschappij verandert, sneller dan snel. De klassieke brief die verdwijnt is daar een voorbeeld van. Het plezier van het schrijven, het tijd maken om te lezen… tijd maken… het klinkt vreemd, maar toch, wie zich deze kunst eigen maakt weet, we zijn bewuster bezig met wat het leven brengt… en dat mag! (kp)