Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Ergens onder een brug is dit kunstwerk te bewonderen. Mensen samengebracht in vele kleuren, in groepjes, samen kijkend naar het verkeer… Geen volle vlakken, wel kringelende lijnen. Het is net alsof je door een doolhof moet om van de voeten in het hoofd te geraken. Wie heeft er al niet ooit zo eentje opgelost in de krant.

Uiteraard mooi om naar te kijken. Maar het vertelt ook iets over de mensen. Hoewel het basisplan voor iedere mens gelijk is, is toch elke mens verschillend. Geen enkele lijn van het het doolhof is hetzelfde, net zoals de duimafdruk zijn we allemaal uniek. Uniek in vorm, maar ook in gedachte, in dromen en wensen. En dat is net het mooie aan de mensheid, het voorkomt saaiheid, het zorgt voor nieuwsgierigheid, iedere mens heeft een unieke levensloop. Ook jij… (kp)