Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Brussel, 11 december 2021

Beste familie en vrienden ,

Vorig jaar in mijn kerstbrief wenste ik U allen een vreugdevol en gezond 2021. Ja echt, het was een wens en het is ook bij een wens gebleven want 2021 is heel anders verlopen.

Nieuwjaar 2021 was nog maar juist voorbij of dat lelijke virus had me goed te pakken. Het heeft maanden geduurd voor ik weer op mijn normale niveau kwam, fysisch en psychisch. God zij dank heb ik er niets aan overgehouden en doe ik nu mijn bezigheden terug verder maar echter met meer aandacht aan de beschermingsregels, afstand, mondmasker en hygiƫne.


Ook wat het werk betrof was het een moeilijk jaar. Tot op heden mogen we elke dag alleen maar voedselpakketten (zie foto) en kleren uitdelen. Als iemand ons kleding (nu een deken of warme mantel, of iets anders warm) vraagt dan wordt dat stilletjes gegeven. Wegens corona mogen ze nu ook niet in de zaal eten. Men krijgt soep en dan schuift men aan om een zak met boterhammen en een flesje drinken te krijgen.
Voor mij en mijn vrijwilligers is de vraag nu, hoe kunnen we aan onze thuislozen en vluchtelingen een klein, vredevol Kerstfeestje aanbieden? Ik weet dat we hiervoor op jullie gebed en steun kunnen rekenen.
De thuislozen en vluchtelingen, hebben een hard en uitzichtloos jaar meegemaakt . Op TV hebben jullie waarschijnlijk ook de hongerstaking in de Begijnhofkerk mee gevolgd. Ik heb daar enkele vergaderingen met stakers en regering mee gemaakt. Het was echt angstaanjagend, zo erg dat ik er soms nachten niet van slapen kon.


Daarentegen voor de asielaanvragers aan het klein Kasteeltje konden we een glimlach tevoorschijn toveren door dekens, die we van jullie gekregen hebben, aan hen uit te delen.
Nu hebben we weer een ander probleem en dit omwille van de gestegen energieprijzen. Door bemiddeling met woorden of steun, konden we 7 vluchtelingen aan een kleine studio helpen, waarvan sommigen echt verloederd zijn, maar anders was de prijs te hoog (zie foto). En we hadden niet gelet op de energiecontracten die werden afgesloten. Het merendeel heeft een variabel contract en deze zijn nu bijna verdubbeld, echt schandalig. Hier staan we met de rug tegen de muur.


Maar niet alles was en is negatief. Vele thuislozen en vluchtelingen hebben we kunnen overhalen om gevaccineerd te worden.
Op vraag van sommigen, zijn we gestart met tafelgesprekken in het Nederlands want zij willen graag Nederlands leren spreken. Dit omdat zij het nut en het voordeel hiervan inzien.
En ikzelf heb een prachtig cadeau, een elektrische fiets, van de familie gekregen voor mijn 80e verjaardag. Na mijn corona was het moeilijk om nog te fietsen want in Brussel is veel bergop. Nu is het veel gemakkelijker om onze mensen te bezoeken. Nogmaals bedankt hiervoor.


Beste familie en vrienden, ik wens jullie allen het beste en het mooiste voor 2022! Moge het Kerstekind, Jezus, door zijn komst in ons hart en in de wereld deze verwoestende virusplaag verjagen zoals God zijn volk bevrijdde van de 12 plagen van Egypte.


Alle vrede en goeds in 2022 en bedankt voor alles want we weten dat we altijd op jullie steun met gebed en gift mogen rekenen!

Prettige feestdagen!
P. Hugo Vangeel

P. Hugo Vangeel , Cellebroersstraat 16/05, 1000 Brussel Tel: 0472/35.49.78, email: hugovangeel392@hotmail.com KBC rekeningnummer: BE56 4329 1943 8188