Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Het ziet er een beetje gedateerd uit, maar hij staat er weer, de kerststal op de grote markt. En we zijn blij dat we Jezus kunnen verwelkomen in de stad, het is vandaag de dag zeker niet zo evident meer…

Niet evident, omdat we in onze samenleving steeds grijzer worden, vaak onder het mom van neutraliteit. Een religieus feest, de aanwezigheid van Jezus in de stad, maar al te vaak hebben we het gevoel dat we ons moeten verantwoorden. Al evenmin evident, omdat mensen minder en minder stil staan in hun leven. De rush op de pakjes, de jacht op gemaakte sfeer in kerstdorpen, het staat in schril contrast met het tafereel van de kerststal. Jezus in een bakje stro, tevreden met eenvoudige materiele dingen, maar geestelijk zo rijk, dat de hele mensheid er van kan leren. Een gedachte om bij stil te staan… (kp)