Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Een waterval in de natuur, het spreekt altijd tot de verbeelding. Water dat van een hoogte naar beneden stort, dag in, dag uit… en vervolgens haar weg vervolgt, op zoek naar het laagste punt…

Water is sterk! Het is geweten, het is gemakkelijker om iets luchtdicht te maken, dan waterdicht. Wetenschappers zullen afkomen met de structuur van moleculen om dit fenomeen te verklaren. En dat is goed, maar we weten ook uit ervaring… water vindt haar weg, gestaag en met geduld slijt ze zelfs door rotsen heen, zonder op te vallen, tot er opeens een waterval ontstaat, met al haar dynamiek. En wij? Willen we soms niet te snel een waterval zijn? Zonder geduldig onze weg te bewandelen, goed te doen in het kleine en zo langzaam maar zeker te bouwen aan een wereld, die dynamisch is, die we het rijk Gods kunnen noemen?. (kp)