Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Een wandeling door het veld. Een statige toren die als windmolen dienst moet doen. Nieuwe energie die geleverd wordt door de turbines. Wind gebruiken is van alle tijden. Vandaag niet meer om graan te malen zoals we in Bokrijk nog kunnen leren, maar om elektriciteit op te wekken.


Hoge bomen vangen veel wind, een gezegde dat we allemaal wel kennen. De insteek van dit gezegde was eerder minder lovend bedoeld. Als je ergens je kop uitstak, was je ook vatbaar voor kritiek, iets waar onze maatschappij met de sociale media zo goed in geworden is. Iemand die opkomt voor zwakkeren, voor zijn geloof, voor een fijne samenleving, het zijn tegenwoordig allemaal hoge bomen geworden. Tenzij het verpakt wordt in een kleurrijke televisieshow. Maar moet we altijd entertainen? Of kunnen we niet gewoon even gewoon een mini-hoge boom zijn? En er zijn voor die andere? . (kp)