Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Het wordt uitkijken de komende week naar ramen en balkons met een wit laken met een knoop erin. Neen geen nieuw modeverschijnsel, wel een symbool voor een bittere realiteit: Werelddag van het verzet tegen armoede…

Omdat we niet anders dan bezorgd kunnen zijn, is de oproep ook aan iedereen gericht. Uiteraard gaan we niet op ons eentje armoede in de wereld laten verdwijnen. Maar tonen dat we bezorgd zijn en zo een signaal uitzenden via onze knoop in het laken is een eerste stap. Voor bewustwording, als trigger aan het beleid, maar ook als trigger voor onszelf. Want armoede is niet alleen een wereldzaak, maar ook een zaak voor onze eigen omgeving. We leven dan wel in een “welvaartsland”, maar ook samen met mensen, zelfs in onze eigen straat, die flirten met de armoedegrens…(kp)