Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Op zaterdag 9 oktober is er de eerste communieviering in de kerk van Kermt, om 9.30 u. voor de kinderen van Spalbeek en om 11.30 voor de kinderen van Kermt.

Op zondag 10 oktober is er de eerste communieviering in de kerk van Stokrooie om 9.30 u. en om 11 u. in de kerk van Tuilt.

Deze viering is een kans om kinderen en evenveel gezinnen even op een wat intensere manier kennis te laten maken met Jezus en met de verhalen die over Hem verteld worden. Want van Jezus kunnen we allemaal wat leren. Het belangrijkste hierbij is niet zozeer dat we van alles ‘kennen’ en kunnen uitleggen. Maar wel dat we aan Jezus de kans geven om ons hart te raken. Dit geldt zowel voor de eerste communicantjes en hun gezinnen als ook voor de mensen die de gewoonte hebben om wekelijks de eucharistie mee te vieren.

Wij mogen gastvrije parochies zijn die een hartelijk welkom voorbereiden voor de gezinnen die deze dagen in feeststemming zijn. Sommigen misschien alleen die ene dag. Maar velen hebben er echt naar toe geleefd, zowel in de klas als thuis. Er werd verteld over Jezus. Geleerd hoe Jezus voor ons een voorbeeld kan zijn. Er werd gezongen en gebeden. Op die manier leerden kinderen en volwassenen Jezus beter kennen. En als je iemand beter leert kennen, dan kan er ook vriendschap groeien. En dat is goed. Zo kan het ook vandaag opnieuw gebeuren dat mensen zich bij Jezus aansluiten en met Hem op weg gaan. En zoals een goede vriend en een goede Herder brengt Jezus ons daar waar wij ten volle kunnen leven.

Echt leven heeft bij Jezus altijd te maken met ‘leven geven’, met ervaren dat je vreugde vindt in een eenvoudige vriendendienst die je voor een ander kan doen: een woord dat je kan spreken, tijd die je vrij maakt, aandacht die je schenkt, een helpende hand die je reikt, … Ik hoop dat veel eerste communicantjes en hun gezinnen deze vreugde mogen vinden!

Gerard Janssen, pastoor.