Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Wandelen langs de weg, we trekken het veld in en een boom trekt onze aandacht. Er is een holte en daarin een kruis. Een beeld van het kruis waaraan Jezus is gestorven…. Niet in een kerk, niet in een woonkamer, maar in de natuur, in het veld, tussen de weiden en het vee!

En dus is dit zeker geen plek waar je dit beeld zou verwachten. Achteloos wandelen en geconfronteerd worden met Jezus en bij uitbreiding met God. Niet onlogisch,we staan te midden van Gods schepping waar we geacht worden zorg over te dragen. Er is genoeg in de media te vinden over hoe we met onze aarde moeten omgaan, hoe we de CO2 uitstoot moeten verminderen. Hier is er geen media geweld. Wel een eenvoudig kruis, een beetje beschut voor de natuur-elementen, dat ons met beide voeten op de grond zet… (kp)