Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Een verkeersbord langs de weg waarschuwt… Twee wegen worden één. Hoffelijkheid, ritsen, allemaal termen die zo door ons hoofd schieten. Tegelijkertijd met het inzicht voorzichtig zijn. Want waar de weg voor de ene ophoudt, moet de andere plaats maken, voorzichtig zonder brokken. Een goede bedachtzame chauffeur weer er wel zijn weg mee…

Ook in het leven kunnen we soms zo een verkeersbord gebruiken. Levens, mensen ontmoeten elkaar… soms onverwacht kruisen levenspaden zich. En dan is het mooi om samen verder op weg te gaan. Een levensweg waarbij we – net als in het verkeer – hoffelijk zijn, eenieders een plaats op ons levenspad gunnen en wie weet letterlijk samen voor hetzelfde doel gaan. Net zoals Jezus het ons vraagt… (kp)