Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Vorig jaar was Pascal Mugaruka in onze pastorale eenheid te gast vanuit zijn project Africa Reconcilied, gesteund door Broederlijk Delen. Hij moest toen halsoverkop naar Goma Congo terugkeren omdat het luchtruim dichtging omwille van corona. We zijn het voorbije jaar contact blijven houden.

Zoals julie misschien al in de media vernomen hebben, is eerder deze week de Nyiragongo vulkaan te Goma uitgebarsten. Hierbij vielen verscheidene doden. Gelukkig bleven Pascal en zijn gezin ongedeerd, maar ze moesten wel, op bevel van de autoriteiten, evacueren en de stad verlaten. Pascal is natuurlijk niet bij de pakken blijven neerzitten, zo kennen we hem. Hij heeft met zijn organisatie Africa Reconcilied een hulpactie opgestart om o.a. kleding, voeding en bouwmaterialen aan de getroffen gezinnen te bezorgen, alsook kinderen, die in de paniek na de uitbarsting van hun ouders gescheiden geraakten, weer met hun ouders te verenigen.

Omdat we ons nog steeds verbonden voelen met hem, willen we hem vanuit de gastgemeenschap een hart onder de riem steken. Wie Pascal mee wil steunen, mag dit doen via het rekeningnummer van de Regio Hasselt West, BE39 7370 2830 2219, met de vermelding ‘Gift Pascal Goma’.

Wie Pascal mee wil steunen, mag dit doen via het rekeningnummer van de Regio Hasselt West, BE39 7370 2830 2219, met de vermelding ‘Gift Pascal Goma’.