Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Witte Donderdag 1 april 

Om 20 uur livestreamt Kerknet (www.kerknet.be) de wittedonderdagviering vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Sint-Truiden, waarin bisschop Patrick Hoogmartens van Hasselt voorgaat. In deze viering wordt het Laatste Avondmaal (van Jezus met zijn leerlingen de avond vóór zijn dood) herdacht. De liturgie viert de instelling van de eucharistie en van het priesterschap. 

Goede Vrijdag 2 april 

Om 15 uur: Kerknet livestreamt de goedevrijdagdienst vanuit de Heilig Bloedbasiliek in Brugge geleid door kanunnik Piet Vandevoorde. De regionale tv-zenders Focus en WTV zenden de gebedsdienst uit. (www.kerknet.be). 

Stille Zaterdag 3 april 

Om 20.30 uur: bisschop Johan Bonny gaat voor in de paaswake vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen. De viering wordt gelivestreamd via het YouTube-kanaal van de kathedraal en Kerknet (www.kerknet.be). 

Paaszondag 4 april   

– Hulpbisschop Koen Vanhoutte gaat om 10 uur voor in de plechtige paasviering in de Sint-Pieterskerk in Leuven. De viering wordt gelivestreamd door Kerknet en uitgezonden door de regionale zenders ROBtv en RINGtv. Info: www.kerknet.be

Radio 1 (VRT) zendt om 10 uur de verrijzeniszondagsviering uit vanuit de abdij Keizersberg in Leuven.  

Om 11 uur zendt Canvas in Eurovisie de paasviering uit vanuit La Carità, een ziekenhuis in Locarno (Italiaans Zwitserland), gevolgd door het Urbi et Orbi, de zegen over de stad en de wereld, door paus Franciscus vanuit Rome.