Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Lezers van Kerk & leven hebben zeker, in het vorige nummer, het artikel van Tony Dupont gelezen “Golf van verbondenheid”.

Wat een symbool! Daar waar meer dan 2000 jaar geleden Jezus werd geboren en het licht werd in de duisternis, daar in de kribbe van de Geboortekerk in Bethlehem, wordt het vuur van de vrede ontstoken! Door de inzet van velen en na een hele weg afgelegd te hebben, wordt dit licht tot bij ons gebracht.

Een ketting van mensen, gedragen door de boodschap van vrede, zorgt dat dit licht op vele plaatsen mag branden. Ook in de parochiekerken van de pastorale Eenheden St. Franciscus en St. Elisabeth zal het vredeslicht aanwezig zijn. Ook wij zijn dan een schakel in de ketting. Het is immers de bedoeling het vredeslicht brandend te houden en vanuit een van onze kerken mee naar huis te nemen en zelf door te geven. Zou het geen mooi gebaar zijn om, zeker in deze tijden, dit vredeslicht te schenken aan een buur, een eenzame of zieke persoon,..? En zeker nu we thuis niemand mogen ontvangen en niet gaan feesten of op bezoek gaan, mag het schenken van dit lichtje een symbool zijn van verbondenheid.

Vanaf donderdag 17 december tot zondag 27 december kan je het licht in een van onze kerken afhalen. De kerk in Kermt is open op zondagvoormiddag van 9.00 u. tot 11.00 u, op Kerstdag en 2e Kerstdag van 14.00u. tot 16.00 u. In Spalbeek is de kerk op Kerstdag van 14.00 u. tot 16.00 u. In Stokrooie is de kerk elke dag geopend van 10.00 u. tot 16.00 u. en in Tuilt zal de kerk open zijn op 24 december tussen 17 u. en 18 u. en op Kerstdag van 10 u. tot 12 u. en van 14.00 u. tot 16.00 u. Er worden kaarsen voorzien om het licht mee naar huis te nemen. Moge het vredeslicht mee vrede brengen voor ons, voor allen die ons genegen zijn, voor alle mensen, over de grenzen heen. Moge dit licht symbool staan voor verbondenheid en een wereld van vrede.

Wij wensen allen een echte, warme en vredevolle Kerstmis.

Artikeltje van Mimi Weyens, pastorale eenheid St. Franciscus