Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

De Advent is een tijd waarin we extra aandacht hebben voor mensen en gezinnen waar vaak geen geld genoeg is voor levensnoodzakelijke dingen.

In de parochies Tuilt en Spalbeek gebeurt dit al enkele jaren door mensen uit te nodigen om verzorgingsproducten(zeep, shampoo, badschuim, handdoeken en washandjes, tandpasta, een tandenborstel … zelfs pampers ), naar de kerk te brengen en in de nog lege kerststal neer te leggen. Ook de actie van Welzijnszorg, die in elke parochie tijdens de advent aan bod komt, ‘met soep op de stoep’ en de inzamelactie voor pater Hugo Vangeel staan in dit teken.

Met het team van onze pastorale eenheid St. Elisabeth zien we hierin een kans om hier een gezamenlijk gedragen project van te maken. Kunnen we onze krachten bundelen om, dat wat in elke parochie afzonderlijk gebeurt, met een gezamenlijke werkgroep te organiseren en coördineren? Deze vorm van samenwerken zal onze blik verruimen, ons helpen om het goede dat er gebeurt te benoemen en te waarderen. Tegelijk geeft het concreet uiting aan onze gezamenlijk gedragen zorg.

Daarom zullen er in de verschillende kerkgebouwen een mand of tafel staan waarin verzorgingsproducten, onderhoudsproducten en niet bederfbare etenswaren gedeponeerd kunnen worden. Deze producten zullen gedoneerd worden aan een aantal goede doelen die ze persoonlijk afgeven bij mensen die het niet te breed hebben. De organisaties die dit op zich nemen zijn Sint Vincentius, VZW Welzijn en pater Hugo Vangeel. Wie liever een financiële bijdrage wil leveren, die kan dat doen in de daarvoor voorziene doos of op de volgende rekeningnummers: BE48 9790 0371 7327 (VZW Welzijn), BE32 7451 2100 0802 (St. Vincentius) en BE56 4329 1943 8188 (pater Vangeel).

De kerkgebouwen zullen opengesteld zijn op volgende momenten:

Kermt:        zondag 09u – 11u en maandag 18u –19u

Tuilt:          zondag 10u – 12u

Spalbeek:   zaterdag  van 09u30 – 10u30 en van 14u – 15u

Stokrooie: elke dag van 10u – 16u

Hartelijk dank voor jullie milde steun, het is veel meer dan een druppel op een hete plaat!