Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Vanaf het weekend van 31 oktober/ 1 november zullen geen weekendvieringen meer doorgaan tot nader order. Dit voor elke parochie binnen onze pastorale eenheid. Ook op maandag 2 november, Allerzielen en op woensdag 11 november, wapenstilstand, zijn er ook geen eucharistievieringen. Lees hieronder de brief van het Team Pastorale Eenheid.

Beste mensen,

Omwille van de strijd tegen het coronavirus vraagt men ons om onze sociale contacten tot een minimum te herleiden. Voor ons betekent dit dat er bij de eredienst (eucharistievieringen, doopsels, huwelijken, uitvaartliturgie, …)  max. 40 mensen aanwezig mogen zijn in de kerk.

Voor een doopsel, huwelijk of uitvaart is dit met de betrokken familie af te spreken. Dit kan, mits inachtneming van deze beperking, het dragen van een mondmasker, ontsmetten van de handen en het bewaren van de 1,5 m afstand, doorgaan.

Voor de weekendvieringen ligt dit anders. We willen voorkomen dat er situaties zijn waarin we aan de 41e persoon die binnen wil komen, de toegang moeten weigeren.
Daarom zullen vanaf het weekend van 31 oktober/ 1 november geen weekendvieringen meer doorgaan tot nader order. Dit voor elke parochie binnen onze pastorale eenheid.

Ook op maandag 2 november, Allerzielen en op woensdag 11 november, wapenstilstand, zijn er ook geen eucharistievieringen.

De mensen die in het voorbije jaar een overlijden in de familie hadden, ontvangen voor zondag een brief waarin meegedeeld wordt dat de vieringen in de kerk en op het kerkhof niet georganiseerd zullen worden. Samen met deze brief ontvangen zij het kruisje met de naam van hun overledene, een gebedskaart voor op het kerkhof en de kaart met de namen van de overledenen van het voorbije jaar.

Via het parochieblad en de website houden we jullie verder op de hoogte.

Het zijn moeilijke tijden. We kunnen deze tijd beleven, in solidariteit met zovelen die deze boodschap van inperking van activiteiten nog op veel drastischer wijze ervaren.

Team Pastorale eenheid St. Elisabeth